Harmonieversie van Markus Passion in het Twents

Als voorproefje op de live-uitvoering met publiek in 2022 heeft Wilmink Harmonieorkest in het Wilminktheater in Enschede de Markus Passion van Jacob te Haan opgenomen.

De meeste passies zijn geschreven voor koor, solisten en orkest, maar Jacob de Haan componeerde zijn versie van de Markus Passion voor harmonieorkest met twee solisten en een verteller. De tekst uit het evangelie volgens Marcus wordt door de componist integraal gebruikt, wat deze passie uniek maakt. De gezongen delen zullen omwille van de ritmiek in het Duits worden uitgevoerd.

De uitvoering wordt verzorgd door het Wilmink harmonieorkest onder leiding van Jos Pijnappel. De andere hoofdrollen zijn voor mezzosopraan Esther Pierweijer, bariton Rob Hazenberg en Jan Riesewijk als de evangelist. Met elkaar vertolken zij een uur lang het lijdensverhaal van Christus zoals beschreven door de evangelist Markus, verteld in een eigentijdse Twentse vertaling.

Jacob de Haan componeerde de Markus Passion in 2016. De première was in de plaats Ottobeuren.

Meer informatie: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 01 APR 2021 - 16:23