Havelok speelt muziek uit alle werelddelen

Havelok speelt muziek uit alle werelddelen

Al sinds hun conservatoriumtijd spelen Emilio Saura Jiménez, Niels Verbeek, Antonio Gutiérrez Rubio en Niek KleinJan samen in ensemble- en orkestverband. Sinds 2018 hebben ze hun krachten gebundeld onder de naam Havelok. Zondag 29 mei presenteert het ensemble in Theater de Mythe in Goes het programma Muziek uit alle werelddelen.

Muziek uit alle werelddelen is een familieconcert. Van swingend Afrikaans trommelspektakel tot opzwepende Japanse marimbamuziek met daarin verweven nieuwe muziek van Philip Glass: de godfather van de minimal music. Het podium staat vol met (exotisch) slagwerkinstrumentarium van over de hele wereld waar de mannen van Havelok wel raad mee weten! Een westers concept met tegelijkertijd traditionele wereldse sferen.

Voorafgaand aan het concert is er een workshop bodypercussion. Het concert begint om 15.00 uur, de workshop om 14.15 uur.

Met studies, gevolgd in Brussel, Murcia, Barcelona, Rotterdam, Detmold en Zwolle, opgedane ervaring bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, BBC Concert Orchestra, Nationale Opera, de Lion King musical en nog vele andere gezelschappen en wereldwijd gegeven masterclasses en solorecitals, is expertise en ervaring binnen de groep volop aanwezig.
Havelok tracht vanuit een basis van eigentijdse muziek een breder veld te bespelen. De concertprogramma’s zijn verrassend, toegankelijk, virtuoos, en vaak ook beïnvloed door wereldmuziek, minimalisme, groovy ritmes en elektronica.

Kaarten: klik HIER.

Gepubliceerd: 17 MEI 2022 - 12:38