Heeft jouw vereniging behoefte aan ondersteuning?

Heeft jouw vereniging behoefte aan ondersteuning?

De KNMO heeft een enquête uitgezet om de behoefte aan verenigingsondersteuning te peilen.

Uit het veldwerk komen positieve geluiden over het hervatten van de activiteiten na een heel duistere periode. “Het is geweldig om te zien hoezeer het muziek maken ieder aan het hart ligt en hoe fijn het is om elkaar weer te treffen”, zegt de KNMO. De belangenorganisatie wil graag weten hoe het de verenigingen tijdens deze herstart vergaat. Er zijn ook minder positieve geluiden te horen over ledenverlies en dergelijke. Om dit te peilen heeft de KNMO via Klankwijzer een korte enquête uitgezet. De verenigingen wordt gevraagd tegen welke problemen ze bij het opstarten aanlopen en of de KNMO of een van de aangesloten bonden hierbij een ondersteunende rol zou kunnen vervullen.

In het verlengde daarvan onderzoekt de KNMO verder of er behoefte is aan meer permanente ondersteuning voor verenigingen. Er zijn contacten met een aantal aanbieders van dergelijke hulp, die veelal per regio wordt aangeboden. Te denken valt daarbij aan bestuurtraining, ledenwerving en -behoud, organisatiestructuur, vrijwilligersbeleid en wellicht wat grotere vraagstukken als: hoe ziet een vereniging er in de toekomst uit en wat verwachten de leden eigenlijk?

KLIK HIER om aan de enquête mee te doen.

Foto: Freepik.com

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 JUN 2021 - 16:14
Laatste update: 08 JUN 2021 - 09:38