Hele week majorette-/ twirlcompetitie op YouTube

Hele week majorette-/ twirlcompetitie op YouTube

Deze week is de Online Competitie van KNMO-NTSB te zien op YouTube. Tot en met zondag worden 283 optredens uitgezonden via het videokanaal van KNMO-NTSB. De uitzendingen beginnen op werkdagen om 18.30 uur. In het weekend zijn de optredens vanaf 14.00 uur te zien. In totaal doen er circa 375 majorettes/twirlers mee. 

Deze competitie is in het leven geroepen omdat alle KNMO-NTSB-wedstrijden in 2020 zijn vervallen. “We willen onze deelnemers een digitaal alternatief bieden door het opsturen van een video van hun routine”, legt Ingrid Diender, voorzitter van de doelgroep Majorette/Twirl uit. “Om een wedstrijdsfeer te creëren, moesten de video's opgenomen worden in een gym- of sportzaal en dus niet buiten. Ook hebben we de deelnemers gevraagd om in volledig wedstrijdtenue aan te treden. We hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen omdat dit weer even 'net als echt' was.”

Vijftien juryleden hebben in teams van twee personen alle categorieën beoordeeld en een ranking gemaakt. Na afloop van elke categorie volgt de ranking. Aan het begin van elke categorie worden de deelnemers, net als op een gewone wedstrijd, aangekondigd.

Voor de deelnemende verenigingen is er een communicatie toolkit gemaakt met foto's, video's, concept teksten en promotietips. Dit materiaal mogen ze gebruiken om hun deelnemers, vereniging en de competitie te promoten via hun social kanalen.

Enkele bedrijven dragen de competitie een warm hart toe door een sponsorbijdrage beschikbaar te stellen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 DEC 2020 - 12:17
Laatste update: 17 DEC 2020 - 10:05