Help Crescendo onder de pannen

Help Crescendo onder de pannen

CMV Crescendo Drachten is een 102-jarige muziekvereniging, is de grootste muziekvereniging in de gemeente Smallingerland en bestaat uit 3 harmonieorkesten (A, B en C). De vereniging heeft ruim 110 leden (60% jeugd!) en is in tegenstelling tot een groot aantal amateurorkesten een bloeiende en nog steeds groeiende vereniging. Elke dinsdag repeteren tussen 17.00 uur en 22.00 uur zo’n 100 muzikanten verdeeld in 3 orkesten in de ‘oude Rabobank’ aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten. Tot onze grote spijt hebben we van de Windgroep (eigenaar) de mededeling gekregen dat zij andere plannen hebben met deze locatie en dat wij op korte termijn het pand zullen moeten verlaten. Uiteraard is dit voor onze vereniging een flinke tegenvaller, maar we zijn wel enorm veel dank verschuldigd aan de Windgroep voor het beschikbaar stellen van een aantal repetitieruimtes in de afgelopen jaren.

Inmiddels is er een commissie in het leven geroepen die op zoek gaat naar een geschikte repetitieruimte.

Maar wat zoeken we nu precies? Het ultieme is natuurlijk een eigen ruimte waarin we wekelijks kunnen repeteren en ook extra repetities of activiteiten op andere dagen van de week kunnen organiseren. Daarnaast is een opslagruimte voor het slagwerk en andere instrumenten noodzakelijk. De kracht van onze vereniging is dat we naast de muziek ook veel activiteiten voor onze (jeugd)leden organiseren en zo ook het sociaal aspect zeer waardevol is. Daarom is het ook fijn om in de nieuwe repetitieruimte weer de faciliteiten te hebben om na de repetitie even een hapje en een drankje te nuttigen. Dit draagt bij tot het verenigingsgevoel en met name voor de jeugdleden kunnen we de consumpties betaalbaar houden.

Wij beschikken binnen Crescendo over een echte klusgroep die zelf voor het onderhoud en eventuele aanpassingen kan zorgen. Tevens staan wij garant voor het regulier schoonmaken van de ruimte.

Daarom doen wij hierbij de oproep: Beschik jij over een ruimte in Drachten die je zou willen verhuren aan ons of ken je iemand die dit zou willen? Neem contact met ons op, dan gaan we graag in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken. Wij sluiten op voorhand niets uit en denken in mogelijkheden! Wie weet wat er naast de verhuur nog meer aan verbinding kan ontstaan.

Je kunt contact opnemen met Alex Looijenga, tel. 06-46407795 of info@crescendodrachten.nl

Voor nadere info verwijzen we graag naar www.crescendodrachten.nl

Help jij mee om CMV Crescendo Drachten weer onder de muzikale pannen te krijgen?

Huisvestingscommissie CMV Crescendo Drachten

                                                                                    

Gepubliceerd: 22 NOV 2018 - 12:48