Hemelvaart 2024: prachtige concertreis naar Musikfest Mosel-Trier

Hemelvaart 2024: prachtige concertreis naar Musikfest Mosel-Trier

Er aan toe om weer eens gezellig met de hele club een weekendje eropuit te trekken? Voor alle verenigingen die de nare coronajaren definitief achter zich willen laten, organiseert Orpheus Reizen uit Meerssen in het Hemelvaartweekend van 2024 het Musikfest Mosel-Trier: een prachtige 3/4-daagse concertreis naar het historische stadje Trier aan de Moezel.

(Advertorial)

Samen met honderden muzikanten uit Nederland en Vlaanderen gaat Orpheus er een grandioos feest van muziek en verbroedering van maken. Met voor de deelnemende orkesten ruimte voor drie optredens op diverse podiums en ’s avonds een gezamenlijke feestavond. Naast de diverse concerten heeft elke vereniging haar eigen op maat gemaakte dagprogramma. Er is keuze uit een 3- of 4-daagse reis: van donderdag 9 mei 2024 tot en met zondag 12 mei 2024 of van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024.

Centrum
Trier, in één ochtend te bereiken, is het toeristisch centrum aan de Moezel. Met meer dan 2000 jaar de oudste stad van Duitsland met prachtig bewaard gebleven bouwwerken uit de Romeinse Tijd, gezellige pleinen met terrassen en kronkelige Middeleeuwse straatjes en steegjes. Eén van de podia van het Musikfest ligt midden in de oude binnenstad. En natuurlijk de Moezel, die uitnodigt om er een rondvaart op te maken.

Gezellige tijd
Trier ligt slechts enkele uren rijden van Nederland en Vlaanderen zodat we altijd rond het middaguur arriveren op Hemelvaartsdag 2024 of naar keuze op vrijdag 10 mei. Met harmonie- en fanfareorkesten en brassbands uit Nederland en Vlaanderen vieren we het Musikfest Mosel Trier. We overnachten met alle orkestleden in één groot hotel, waar het ’s avonds in de grote zaal van het hotel of in de twee bars een gezellige tijd belooft te worden.

Bezoek
Ieder orkest heeft tijdens het Musikfest keuze uit twee of drie optredens van elk een uur op diverse locaties. Orpheus Reizen stelt in overleg met de reiscommissie van de vereniging het dag-tot-dag programma samen. Met een persoonlijk bezoek aan iedere vereniging die interesse heeft om samen te bepalen welk programma het beste bij de vereniging past.

Podia
In Trier en omgeving bevinden zich diverse prachtige podia voor een sfeervol optreden. De Brunnenhof is een binnenplein gelegen direct naast de grote toeristische attractie De Porta Nigra, midden in de binnenstad van Trier. Het plein heeft een prachtige akoestiek, een groot overdekt podium van 12 bij 14 meter en voor de bezoekers een Biergarten met bediening. Ieder optreden wordt aangekondigd door medewerkers van het Trierer Tourist Marketingbureau, de plaatselijke VVV.
Ook verzorgt ieder orkest een optreden op de muziekkiosk op de Markt in Clervaux, een pittoresk toeristenstadje in het Groot Hertogdom Luxemburg. Een muzikale rondgang van uw vereniging door de binnenstad van Clervaux wordt door de VVV erg op prijs gesteld, maar is natuurlijk niet verplicht. Ook hier wordt uw optreden aangekondigd door medewerkers van de plaatselijke VVV.
Een andere concertlocatie is het bezoekerscentrum Atrium Cloef in Orscholz. Onder het overdekte Atrium kunnen orkesten een optreden van ongeveer een uur verzorgen. De Biergarten tegenover deze concertlocatie biedt drankjes en kleine snacks aan voor de bezoekers van uw concert.

Trier ligt in de vakantiestreek van de rivieren Moezel en Saar. Een populair wijnbouwgebied in een heuvelland van wijnbergen, prachtige vergezichten, pittoreske wijnstadjes, rondvaartmogelijkheden op de Moezel en de Saar en bezoek aan kastelen (in Duitsland en Luxemburg). Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijk verengingsuitje zijn binnen handbereik.

Kijk voor meer informatie en een impressie van de sfeer in en rond Trier de website: https://www.muziekfeesthemelvaarttrier.com. 
Interesse: bel naar Orpheus: Nico ter Beek, tel.: 0031 - 68 21 28 001
Of mail naar: nicoterbeek@hotmail.com 

Gepubliceerd: 25 FEB 2023 - 13:00
Laatste update: 28 FEB 2023 - 16:18