Henk Draaijer 80 jaar lid van Muziekvereniging Vriendschap Oene

Henk Draaijer 80 jaar lid van Muziekvereniging Vriendschap Oene

Muziekvereniging Vriendschap uit Oene heeft de 91-jarige Henk Draaijer gehuldigd voor zijn 80-jarig jubileum.

Draaijer kwam in 1941 bij de muziek. Hij was toen 10 jaar. Hij begon op de bugel en werd opgeleid door dirigent Heleenders. Ook heeft hij op verzoek van dirigent Van Neck een tijdlang tuba gespeeld, maar de bugel had toch zijn voorkeur en hij keerde dan ook weer terug naar zijn vertrouwde instrument. In 1975 werd Henk bestuurslid en van 1979 tot 1997 was hij voorzitter van Vriendschap. Vanwege zijn grote verdienste voor de vereniging werd hij door de leden benoemd als erevoorzitter en tevens kende Hare Majesteit Koningin Beatrix hem een koninklijke onderscheiding toe.

Om dit jubileum te herdenken werd de jubilaris door een deel van Muziekvereniging Vriendschap een serenade gebracht. Uit handen van Roeland Gernaat, voorzitter van muziekvereniging Vriendschap, ontving hij de zilveren medaille en bijbehorende oorkonde van de Muziekbond Gelderland Flevoland en de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Als toegift bij de serenade pakte de jubilaris zelf nog even zijn eigen bugel voor een vrolijke noot.

Foto: Henk Draaijer en zijn vrouw Betsie met de KNMO-medaille en oorkonde. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 AUG 2021 - 13:56
Laatste update: 06 AUG 2021 - 13:59