Henk Poort te gast op sfeervol Spavo Spring Concert

Henk Poort te gast op sfeervol Spavo Spring Concert

Het Spavo Spring Concert werd afgelopen zaterdag een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het traditionele lenteconcert was daarmee een mooie opmaat naar de lente. Hoofdrollen waren er voor de bekende zanger Henk Poort, de muziekbroers Pieter en Michiel Veenstra uit Rottevalle en voor brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen.

Met onder meer het bekende The Sound of Silence maakte Poort grote indruk. Dit lied zong hij voor in 2019 tijdens het tv-programma Beste Zangers. Het maakte toen al diepe indruk, en dat was afgelopen zaterdag in Surhuisterveen niet anders. De bekende en meer jazz-achtige nummers als Sway en Me and Mrs. Jones en Ain’t That a Kick in the Head zorgen voor een luchtige schwung in de zaal.

Naast Henk Poort traden ook de broers Pieter en Michiel Veenstra op tijdens het Spavo Spring Concert. Tijdens het concert zelf en ook bij de afterparty kregen de gebroeders uit Rottevalle de zaal volop in beweging.

Voor brassband Blaast de Bazuin was dit het eerste Spavo Spring Concert onder leiding van nieuwe dirigent Chris van der Veen. Van der Veen vervulde zijn rol met verve. Gehuld in een echt rokkostuum leidde hij de in gala gehulde brassband én het publiek vol muzikaliteit en passie de avond door.

Althoorniste Feikje Krikke soleerde tijdens een prachtige gevoelige uitvoering van Make You Feel My Love. Het was één van de sfeervolle openingsnummers van de brassband. Cornettist Erwin Mulder vertolkte samen met de slagwerkers Anna van der Heide en Hielke Hiemstra een mooie hoofdrol bij Memories of a Lost Boy. Blaast de Bazuin slot de avond in stijl af met een swingende Queen-medley. Dat werd door het publiek gewaardeerd met een heuse staande ovatie.

Henk Poort keek enthousiast terug op ‘Spavo Spring’. "Het was een geweldig concert", vatte hij samen. Ook Reinder Hamersma van de organisatie was uiterst enthousiast. "Een prachtige avond. Het blijft ontzettend bijzonder dat de Vereniging Spavo dit mogelijk maakt. Daardoor hebben heel veel mensen genoten van een avond vol muziek. Geweldig."

Tekst: Aanlevering organisatie.
Foto: Organisatie/Marcel van Kammen.

Gepubliceerd: 04 APR 2023 - 09:56