Henrie Adams na 30 jaar ontslagen als dirigent in Buñol

Henrie Adams na 30 jaar ontslagen als dirigent in Buñol

Henrie Adams is ontslagen als dirigent van Sociedad Musical La Artística de Buñol. Dat meldt de in Thorn geboren dirigent op zijn Facebookpagina.

Adams zegt in het bericht verrast te zijn door het besluit van het Spaanse toporkest om hem te ontslaan. Hij kreeg de ontslagbrief per fax toegezonden daags voor een concert. In het Facebookbericht richt hij zich tot de leden van het orkest. Daarin zegt hij de reden van het ontslag en de manier waarop dit gebeurd is niet te begrijpen. Hij heeft geen kans gekregen om de muzikanten te bedanken voor de vele jaren die ze samen genoten hebben. “Het is erg triest dat de sociedad heeft besloten om onze relatie op deze manier te beëindigen”, schrijft Adams. “Daarom maak ik via dit communicatiekanaal gebruik om jullie te bedanken voor dertig prachtige jaren en de successen die ik met jullie heb kunnen delen.”

Henrie Adams was sinds 1989 dirigent bij La Artística, een van de twee topharmonieën uit het Valenciaanse stadje Buñol. Hij leidde het orkest naar vele muzikale successen. Zo won hij diverse keren het Certamen in Valencia. In 2001 dirigeerde hij La Artística naar de zege tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Ook nam hij met het orkest tal van cd’s op. “Dank jullie wel allemaal! Wees er zeker van dat ik jullie altijd in mijn hart zal meedragen”, besluit hij zijn bericht.

Foto: Facebook

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

 

Gepubliceerd: 13 APR 2019 - 17:31
Laatste update: 13 APR 2019 - 22:49