Herdenking Hercules-ramp vanmiddag live te zien op tv en YouTube

De herdenking van de Hercules-ramp op vliegbasis Eindhoven is donderdag live te volgen via Omroep Brabant en internet.

Op vliegbasis Eindhoven is er bij het monument op de plek waar het vliegtuig 25 jaar geleden iets na 18.00 uur crashte een bijeenkomst voor directe nabestaanden. Tegelijkertijd wordt er ook een herdenking gehouden bij het Hercules-monument nabij het stadhuis van Eindhoven. Beide locaties staan met elkaar in verbinding. De uitzending begint om 17.15 uur. Componist Hans van der Heide schreef speciaal voor deze bijeenkomst in opdracht van de gemeente Eindhoven de compositie Modena, a tribute.

Bij de crash op 15 juli 1996 kwamen 34 mensen om het leven, onder wie dertig leden van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. In de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer kijkt Ron Geurts donderdag terug op de ramp. Geurts is een van de zeven overlevenden.

Klik HIER om de herdenking via YouTube te volgen.

Foto: Stichting Herculesramp 1996

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 JUL 2021 - 08:22