Heritage Sinfonietta en jazztrompettist Ruud Breuls laten grenzen vervagen

Heritage Sinfonietta en jazztrompettist Ruud Breuls laten grenzen vervagen

In het najaar van 2020 komt het cultureel aanbod in Limburg opnieuw tot leven met twee bijzondere concerten in Sittard en Roermond: het klassiek kamerorkest Heritage Sinfonietta gaan zaterdag 3 oktober en zondag 10 oktober de samenwerking aan met topmusici uit de jazz. Trompettist Ruud Breuls (Metropole Orkest, WDR Big Band) en zijn jazzcombo bestaande uit Karel Boehlee (piano), Marius Beets (bas) en Marcel Serierse (drums) delen het podium met het orkest, waarbij de grenzen van klassieke muziek en jazz vervagen.

Ruud Breuls bekleedde achttien jaar de positie van solotrompettist in het Metropole Orkest en is sinds 2014 vaste speler in de WDR Big Band in Keulen. Ook was hij te horen in meer dan 300 tv-commercials, -leaders, films en cd’s. Het programma wordt een mix van klassieke stukken, arrangementen voor strijkorkest en jazzcombo, en muziek gespeeld door het combo alleen. Het orkest speelt onder meer muziek uit de Holberg Suite van Edvard Grieg. Samen met Ruud Breuls klinkt Quiet City van Copland voor strijkorkest, trompet en althobo. Verder gaat een nieuwe compositie van de Limburgse jazzcomponist Jos Heutmekers voor strijkorkest en jazzcombo in première. De arrangementen van Roel van Wijk zijn een originele en verrassende mix van bekende nummers. De concerten duren ongeveer een uur.

Zaterdag 3 oktober, 19.00 uur en 21.00 uur: De Domijnen Sittard.
Zaterdag 10 oktober, 19.30 uur: De Oranjerie Roermond.
Kaarten: KLIK HIER

Heritage Sinfonietta heeft in haar korte bestaan een reputatie opgebouwd in Roermond en omgeving als een jong en energiek professioneel kamerorkest. Samen met grote muzikale talenten uit de regio treedt het orkest regelmatig op. Houd de website in de gaten voor meer aankomende concerten!

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 AUG 2020 - 10:45