Herman Sibma leidt Soli Deo Gloria De Tike

Herman Sibma leidt Soli Deo Gloria De Tike

Dirigent Herman Sibma uit Buitenpost is de nieuwe dirigent van brassband Soli Deo Gloria uit De Tike. Dat maakt d eband op haar Facebookpagina bekend.

De band moest na het vertrek van Titus van der Woude in september op zoek naar een nieuwe dirigent. Piet van der Heide nam tijdelijk de honneurs waar zodat het bestuur de tijd had een opvolger voor de lange termijn te zoeken.

SDG en Herman werkten ook in het voorjaar van 2019 al samen. Deze samenwerking werd door beide partijen als zeer prettig ervaren met een mooie tweede plaats op het muziekfestival van Schiermonnikoog als resultaat.

Herman dirigeerde eerder Concordia Buitenpost en Excelsior Ferwert, waarmee hij Nederlands Kampioen werd. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe klus: “SDG de Tike is een enthousiaste vereniging die graag vooruit wil. Ik kijk uit naar onze samenwerking en mooie muzikale momenten met elkaar te beleven", zegt hij op de Facebookpagina van SDG. 

SDG gaat na een jaar van wisselingen en onrust onder leiding van Herman Sibma vol goede moed 2020 tegemoet. De band richt zich nu als eerste op het Smallingerlandfestival in maart. Met een themaconcert in mei en deelname aan het muziekfestival van Borkum (DE) nog op het programma is de agenda van de brassband goed gevuld.

Tekst: SDG De Tike. Foto: FV Media Producties.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

 

Gepubliceerd: 05 JAN 2020 - 22:29