Himalaya Music start met jeugd play-ins

Himalaya Music start met jeugd play-ins

Play-ins zijn er te kust en te keur. Maar play-ins specifiek gericht op hafabra-leerlingen op A- en B-niveau zijn er op minder grote schaal. Jeugdcoach, inspirator en componist Ivo Kouwenhoven (foto) wil daar verandering in brengen. Hij vertelt waarom. 

“Ik kan niet van alle kinderen sterren maken, maar ik moet ze wel allemaal laten schitteren”. Met deze uitspraak in gedachten ga ik naast de Himalaya Music Jeugdfestivals ook Himalaya Music Jeugd Play-ins organiseren. Met de play-ins probeer ik in twee behoeften te voorzien die er naar mijn idee al langer bestaan.

Leeftijdsgenoten
Allereerst zijn er door heel het land play-ins voor volwassenen. Deze worden enorm goed bezocht, simpelweg omdat men het leuk én uitdagend vindt om een hele dag met elkaar muziek te maken op een inspirerende locatie. Dus waarom bestaat er zoiets nog niet op grotere schaal voor de jeugd? Het is toch geweldig om met een grote groep leeftijdsgenoten de hele dag te werken aan een paar muziekstukken en dat aan het einde van de dag te kunnen presenteren aan een publiek?! Met de play-ins kan ik zo de kinderen een podium, een muzikale ervaring en een muzikale herinnering bieden.

Dirigenten
De tweede reden voor de organisatie is, om jonge dirigenten ervaring op te kunnen laten doen en naamsbekendheid te laten krijgen. Ik zal talentvolle dirigenten benaderen om de jeugd play-ins te leiden. Vanaf de zijlijn zal ik vervolgens de dirigent coachen. De opdracht die zij krijgen is ervoor te zorgen dat de kinderen gelijk in de juiste energie komen, waardoor het spannende van zo’n dag al snel plaatsmaakt voor muziekplezier. De dag wordt afgesloten met een spetterende slotpresentatie. Daarmee laten we zien en horen wat we die dag allemaal voor leuke en bijzondere dingen hebben ontdekt en beleefd.

Locaties
De eerste Himalaya Jeugd Play-in zal worden gehouden op 15 oktober in Barendrecht. De play-ins wil ik vervolgens door heel Nederland uitzetten en daar heb ik locaties voor nodig. Is jouw muziekvereniging bereid om jullie repetitiegebouw en slagwerk beschikbaar te stellen? Neem dan contact met me op. Zo kunnen we met zijn allen kinderen enthousiast houden voor muziek.

Zie voor meer informatie mijn website: https://hmjpi.nl

Foto ©️ FV Media Producties

Gepubliceerd: 06 SEP 2022 - 15:40
Laatste update: 30 SEP 2022 - 20:37