Hoog bezoek op werkconferentie Méér Muziek in de Klas 

Hoog bezoek op werkconferentie Méér Muziek in de Klas 

Deze week was Paleis Noordeinde het werkterrein van Guus Pieksma en Annewiep Bloem van ‘Mear mei muzyk’. Op de werkconferentie van Méér Muziek in de Klas gaven ze twee workshops ‘Plezier in samen muziek maken’. Koningin Máxima, erevoorzitter van de beweging Méer Muziek in de Klas, verraste de deelnemers met een bezoek. 

Met een orkestopstelling van 40 instrumenten daagden Guus en Annewiep leerkrachten, schoolleiders en PABO-studenten uit om een instrument te ontdekken, te bespelen én samen te spelen. En dat alles in drie kwartier. Daar weten de twee alles van. Dagelijks zijn ze bezig om mensen om met Nij Talint Orkest en Wijkorkest mensen te enthousiasmeren om samen muziek te maken.

Hadden de nieuwe muzikanten nog drempelvrees, dan verdween die nu als sneeuw voor de zon. Binnen de kortste keren klonken de eerste noten. Als orkest voelden ze de kracht van samen muziek maken: elkaar helpen, elkaar inspireren en vooral heel veel plezier hebben!

Guus en Annewiep hopen dat de deelnemers door de ervaring in het orkest ook op hun school de stap zetten om samen muziek te gaan maken.

Foto: Set Vexy

Gepubliceerd: 12 MEI 2022 - 21:09