Hoornist Camiel Lemmens ‘jonge held’ bij Podium Witteman

Hoornist Camiel Lemmens ‘jonge held’ bij Podium Witteman

Brengt de blaasmuziek nog wel ‘helden’ voort die een voorbeeld kunnen zijn voor jonge muzikanten? Jazeker zijn die er nog. In de rubriek Jonge Held ontving Paul Witteman gisteren in zijn programma Podium Witteman de 21-jarige hoornist Camiel Lemmens.

Camiel speelde zijn eerste tonen bij de koninklijke harmonie Aurora uit Grevenbicht. In 2017 veroverde hij in Utrecht met de uitvoering van Concerto, Op. 8 van Franz Joseph Strauss de nationale titel van de KNMO in de eerste divisie. Hij maakt deel uit van het jong talent ensemble van het Nederlands Blazers Ensemble: JongNBE.

In de uitzending van Paul Witteman speelde hij samen met pianist Robert Weirauch van Robert Schumann het adagio uit Adagio und Allegro. Vooraf vertelde hij over zijn muzikale carrière tot nu toe en besprak hij zijn toekomstplannen. Klik HIER om de uitzending terug te zien. Na circa 3 minuten en 20 seconden schuift Camiel aan de tafel van Paul Witteman aan.

Foto: Still uit Podium Witteman

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 NOV 2021 - 18:36