Horn of Plenty: nieuw blaasfestival in Brabant

Horn of Plenty: nieuw blaasfestival in Brabant

Theater aan de Parade brengt met trompettist Eric Vloeimans een nieuw muziekfestival naar 's-Hertogenbosch: Horn of Plenty. Een kleurrijk spektakel waar allerlei muziekstijlen versmelten met elkaar. Theater aan de Parade en Eric Vloeimans willen bezoekers hiermee laten zien dat er muzikaal zoveel meer kan dan vaak wordt gedacht.

Horn of Plenty vindt plaats op 22, 23 en 24 april 2022. Omdat het nieuwe theater nog in aanbouw is, vindt de eerste editie plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en Podium Azijnfabriek. Het is een driedaags event waar je als bezoeker ervaart wat livemuziek met je doet, nieuwe muziek ontdekt, favorieten hoort en kennismaakt met de gastvrijheid van Theater aan de Parade. Het wordt een kleurrijk muziekspektakel in alle opzichten. Alle mogelijke muziekhokjes, zoals jazz, klassiek, wereldmuziek en pop, worden doorbroken en - héél belangrijk - het wordt een festival voor iedereen.

Play along voor blazers
Op zaterdagmiddag is er een play along onder leiding van Jeroen Doomernik. Alle blazers, van jong tot oud, kunnen meespelen. Of je nu in de fanfare of harmonie zit, in een funkbandje of in de carnavalsclub speelt, klassiek les hebt of al improviseert, iedereen is welkom. “We willen iedereen op een mooie laagdrempelige manier een ervaring meegeven om samen op zo'n podium te spelen en wie weet sta je daar ooit met je eigen act”, zegt Eric Vloeimans over dit programmaonderdeel. “Het wordt voor iedereen leuk en ik zal zelf ook meedoen. Deze kans om het brede talent te ontmoeten laat ik niet voorbijgaan.” Jongeren tot 15 jaar mogen gratis meedoen.

Experience the hottest horns to the fullest
Blaasmuziek is groot in Den Bosch en omstreken en dat is duidelijk te zien in het programma van
Horn of Plenty. Dat beslaat zo’n 30 optredens. Van jazz, met onder andere Harmen Fraanje, Han Bennink en uiteraard Eric Vloeimans zelf, naar elektronische bigband sounds van Licks & Brains tot muziek met oosterse invloeden van trio Levanter en avontuurlijk klassiek door het Dianto ReedQuintet. Ook het Paradox Jazz Orchestra, The Paradiso Orchestra, Kinan Azmeh, het Amsterdam Brass Quintet en The Quartet NL staan op het programma. En als uitsmijter op de zaterdagavond komt Hans Dulfer optreden. Eric Vloeimans kent de artiesten allemaal persoonlijk, heeft met hen gespeeld of is naar ze gaan luisteren omdat ze hem boeiden.

De kracht van muziek
Eric gelooft heilig in de kracht van muziek. En dan bedoelt hij álle muziek. Hij speelt zelf alle mogelijke stijlen en wil zijn ontdekkingen graag met andere delen. Hij wil mensen inspireren om zelf op onderzoek uit te gaan en zelfmuziek te maken. Geen wonder dat Eric en Theater aan de Parade elkaar hebben gevonden, want ze hebben samen als doel steeds meer mensen, én steeds meer verschillende mensen, in contact te brengen met muziek.

Hoorn des Overvloeds
Het festival heeft de titel Horn of Plenty gekregen, Hoorn des Overvloeds, omdat ten eerste de meespeelboeken van Eric deze zelfde titel dragen, maar ook omdat Vloeimans het altijd al moeilijk vond om in hokjes te denken. Daarom wordt het festival een kleurrijk muziekspektakel in alle opzichten en een festival dat voor iedere muziekliefhebber interessant is.

Horn of Plenty vindt plaats op 22, 23 en 24 april 2022 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en Podium Azijnfabriek. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuur Fonds Noord-Brabant, Fonds 21 en Dioraphte. Er zijn zowel dag- als weekendkaarten beschikbaar. Ticketprijzen vanaf 25,00 euro. Meer info & tickets: www.hornofplentyfestival.nl 

Op de foto: Eric Vloeimans is het boegbeeld van het nieuwe blaasfestival Horn of Plenty.

Foto: Merlijn Doomernik

Gepubliceerd: 05 APR 2022 - 16:50