Hou gaatje vrij voor SMP-congres!

Hou gaatje vrij voor SMP-congres!

WMC 2022 is een van de thema’s tijdens het SMP-congres op zaterdag 23 oktober in Eemnes. Verder komen reglementering, kwaliteitsverbetering, jeugd en inclusie aan bod. De inschrijving gaat binnenkort van start.

Voor veel verenigingen is het WMC een belangrijk evenement. Hoewel er nog wel wat onzekerheden zijn, lijkt het erop dat het WMC in 2022 definitief doorgaat. Een mooi perspectief om als vereniging naar toe te werken. Veel verenigingen uit de SMP-sectoren zijn de voorbereidingen inmiddels gestart. Dan is het goed om te weten dat op het komende WMC de reglementering is aangepast. Vertegenwoordigers van het WMC zijn aanwezig om de reglementen van de Mars-, Show- en Concertwedstrijden voor slagwerkensembles uit te leggen en toe te lichten. Zo is er een aparte sessie over het thema Visual voor de Mars. Zowel in het nieuwe Nationaal Reglement Mars als op het WMC-onderdeel Mars is er behoorlijk wat veranderd ten aanzien van de verwachtingen van het visuele deel van het marsoptreden. Dus ook voor verenigingen die niet aan het WMC meedoen, is dit een interessant onderwerp. In deze sessie wordt onder meer aandacht geschonken aan de diverse basislooptechnieken en houding, specifiek voor het marsoptreden. Voor instructeurs dus het moment bij uitstek om zich te laten bijpraten over de laatste stand van zaken.

Kwaliteitsverbetering
De Technische Commissie Podiumorkesten wil graag in gesprek met de slagwerkensembles over kwaliteitsverbetering binnen de sector. Rob Jansen (voorzitter TC) organiseert daarom een sessie voor en met kader en bestuursleden van concertslagwerkensembles over welke zaken zij belangrijk vinden om opgepakt te worden. De TC zal op haar beurt de bezoekers meenemen in de specifieke zaken waar zij mee bezig is. Er is al langer vraag naar meer uitwisseling van ervaringen binnen deze sector. Het SMP-congres is daar het moment voor.

Bestuurderssessies
Naast de specifieke onderwerpen die voor het kader actueel zijn, is er ook een aantal bestuurderssessies, onder andere over BUMA/STEMRA en informatie over inclusiviteit binnen de vereniging. Bestuurders delen hun ervaringen bij het opstarten van een G-groep. Niet alleen wat het kost, maar ook wat het oplevert.

Platform
Het doel van het SMP-congres is onveranderd, namelijk een platform bieden waar de sector elkaar ziet en met elkaar in gesprek kan gaan. De doelgroep heeft daarvoor een vol en interessant programma samengesteld. Uiteraard wordt dit congres georganiseerd op basis van de RIVM-richtlijnen en de dan geldende coronamaatregelen. Mocht het helemaal niet live kunnen dan zal de bijeenkomst ook volledig online te volgen zijn. De organisatie is in handen van het kernteam SMP onder leiding van Jaap van Waveren. Voor het dagvoorzitterschap tekent Paul Doop. De inschrijving gaat binnenkort van start. Hou hiervoor de mediakanalen van Klankwijzer en de KNMO in de gaten.

SMP-congres: zaterdag 23 oktober, 13.00 uur. Locatie: Huis van Eemnes te Eemnes.

Op de foto: De reglementering voor het onderdeel Mars is behoorlijk veranderd.

Foto: FV Media Producties

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 AUG 2021 - 10:21
Laatste update: 26 AUG 2021 - 10:39