Huismuziek op volle kracht vooruit

Huismuziek op volle kracht vooruit

Huismuziek gaat voor het nieuwe seizoen 2023-2024 weer volle kracht vooruit. Met een ruim aanbod van cursussen voor blazers met onder andere wereldmuziek, klassieke muziek en improvisatie.

Huismuziek - vereniging voor muziek en instrumentenbouw - heeft zichzelf de afgelopen seizoenen noodgedwongen heruitgevonden met een digitaal cursusaanbod. Nu staat er een nieuw seizoen voor de deur met volop cursussen ‘in levende lijve’ voor enthousiaste amateurs. Als vanouds, maar toch ook niet, want bijna de helft van het totale cursusaanbod is nieuw - in 2019 slechts een kwart. Nieuw op het programma onder andere muziek van Charlie Chaplin, Schuberts Deutsche Messe, blues en Nino Rota voor blazers.

Vaardigheden
Naast lekker samen musiceren en daar beter in worden is er dit seizoen ook aandacht voor individuele vaardigheden. Zo komt er een cursus Klank, adem en expressie voor dwarsfluitisten en kunnen musici beter van blad leren spelen. Ook aan de opnameskills kan gewerkt worden in de cursus Geluidsopname maken van akoestische muziek.

Gran Partita
De nieuwe aanwinsten staan naast de oude vertrouwde Huismuziekcursussen, die soms al meer dan twintig jaar in het programma voorkomen en daar hun sporen verdiend hebben. De Muziekweek van A tot Z in de zomer bijvoorbeeld, en klassieker Musiceren met kerst is terug, een gezellige en muzikale uitkomst voor velen. Kamermuziek is zoals elk seizoen goed vertegenwoordigd bij Huismuziek. Zo staat de Gran Partita van Mozart op het programma, maar ook nonetten voor blazers en strijkers, een Kamermuziekvijfdaagse en een kamermuziekweekend.

Korting
Je hoeft geen lid te zijn van Huismuziek om aan een cursus deel te nemen. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50 procent korting op de ledenprijs! Abonneer je op onze nieuwsbrief. Dan krijg je belangrijke updates maandelijks in je inbox.

Kijk voor inschrijven en meer informatie op https://www.huismuziek.nl/ 

Op de foto: Huismuziek heeft voor het komende seizoen ook weer cursussen voor blazers op het programma.

Foto: Huismuziek

Gepubliceerd: 05 JUL 2023 - 10:49
Laatste update: 09 JUL 2023 - 12:41