Huismuziek weer op volle kracht vooruit

Huismuziek weer op volle kracht vooruit

Huismuziek - vereniging voor muziek en instrumentenbouw - heeft zichzelf noodgedwongen heruitgevonden de afgelopen seizoenen met een digitaal cursusaanbod. Nu staat er een nieuw seizoen voor de deur met volop cursussen ‘in levende lijve’ voor enthousiaste amateurs. Als vanouds, maar toch ook niet, want bijna de helft van het totale cursusaanbod is nieuw – in 2019 slechts een kwart.

(Advertorial)

Nieuw op het programma onder andere muziek van Charlie Chaplin, Schuberts Deutsche Messe, blues en Nino Rota voor blazers. Naast lekker samen musiceren en daar beter in worden is er dit seizoen ook aandacht voor individuele vaardigheden. Zo komt er een cursus Klank, adem en expressie voor dwarsfluitisten en kunnen musici beter van blad leren spelen. Ook aan de opnameskills kan gewerkt worden in de cursus Geluidsopname maken van akoestische muziek.

De nieuwe aanwinsten staan naast de oude vertrouwde Huismuziekcursussen, die soms al meer dan twintig jaar in het programma voorkomen en daar hun sporen verdiend hebben. De Muziekweek van A tot Z in de zomer bijvoorbeeld, en klassieker Musiceren met kerst is terug, een gezellige en muzikale uitkomst voor velen. Kamermuziek is zoals elk seizoen goed vertegenwoordigd bij Huismuziek. Zo staat de Gran Partita van Mozart op het programma, maar ook nonetten voor blazers en strijkers, een Kamermuziekvijfdaagse en een kamermuziekweekend.

Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs! Abonneer je op onze nieuwsbrief. Dan krijg je belangrijke updates maandelijks in je inbox.

Kijk voor het aanbod in het nieuwe seizoen in de advertentie in Klankwijzer of op https://www.huismuziek.nl/ 

Gepubliceerd: 17 MEI 2023 - 16:28
Laatste update: 18 MEI 2023 - 16:01