Ido Jan Stalman solist Trompetconcert van Hummel

Ido Jan Stalman solist Trompetconcert van Hummel

Trompettist Ido Jan Stalman is eind augustus de solist tijdens de Zomerconcerten van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel.

De Groningse musicus speelt tijdens de Zomerconcerten het ruim twee eeuwen oude Trompetconcert van Johann Nepomuk Hummel, volgens velen een van de mooiste trompetconcerten uit de muziekhistorie.

Ido Jan Stalman (1967) is geboren in het Groningse Godlinze. Als kind speelde hij trompet in het blaasorkest waarvan zijn vader dirigent was. Hij studeerde aan het Groningse Prins Claus Conservatorium bij Auke van der Merk waar hij in 1991 Cum Laude afstudeerde.

Phion brengt onder leiding van Claus Peter Flor verder Ouverture, Nocturne, Scherzo uit Ein Sommernachtstraum (Mendelssohn) en Symfonie 6 Pastorale (Beethoven).

De Zomerconcerten van Phion zijn op 27 augustus in Muziekcentrum Enschede en op 28 augustus in Musis in Arnhem

Klik voor kaarten: HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 JUL 2021 - 09:28