'In de ban van...' in Groninger Martinikerk

'In de ban van...' in Groninger Martinikerk

Onder de titel 'In de ban van...' slaan twee grote namen binnen de wereld van de blaasmuziek de handen ineen voor een bijzonder dubbelconcert op een bijzondere locatie. Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) en de Provinciale Brassband Groningen (PBG) brengen zaterdag 9 december in de Groninger Martinikerk toprepertoire voor brassband en fanfareorkest.

Foto: Warber Media/NBK

Het orgel van de Martinikerk, dat een prominente rol speelt in dit concert, wordt bespeeld door Jochem Schuurman. De gerenommeerde organist verbindt de twee ‘levende orgels’, de brassband en de fanfare, met zijn orgelspel.

Première
PBG, geleid door Gerk Huisma, speelt deze avond meesterwerken uit het brassbandrepertoire. Zo wordt de Nederlandse première van A Breathless Alleluia van Philip Wilby (componist en organist), gecomponeerd voor brassband én orgel, ten gehore gebracht. Daarnaast voert de PBG brassbandrepertoire zoals Renaissance (Peter Graham) en Nåde (Ivar Kleive) uit, die passen bij het topniveau van de band en de prachtige ambiance van de Martinikerk.

Akkoorden
Het GFO onder leiding van Erik van de Kolk vertolkt het verhaal van The Lord of the Rings door de muzikale bril van Johan de Meij. Grootse akkoorden en meeslepende melodieën in zijn recent voor fanfareorkest bewerkte Symphony nr. 1 brengen het epische verhaal in de prachtige akoestiek van de Martinikerk tot leven. Meesterverteller en stemvirtuoos Frans Limburg fungeert naast de instrumentale solisten als stemsolist.

In de Ban van… door het Gelders Fanfare Orkest en Provinciale Brassband Groningen | zaterdag 9 december, 20.15 uur | Martinikerk Groningen | Kaarten: aan de kassa of via  info@geldersfanfareorkest.nl of voorverkoop@pbg.nu

Op de foto: Provinciale Brassband Groningen.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 06 DEC 2023 - 08:01
Laatste update: 09 DEC 2023 - 09:14