In de muziek; over musiceren, studeren en het brein

In de muziek; over musiceren, studeren en het brein

Docente en fluitiste Wieke Karsten schreef een toegankelijk boek over hoe je als beginnende én professionele muzikant beter kunt omgaan met oefenen en optreden. Haar boek is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring én op de nieuwste wetenschappelijke inzichten over studeren en het brein.

Muziek maken is heerlijk, iedereen die zingt of een instrument bespeelt weet dat. Maar musiceren betekent ook oefenen en optreden, en dat is voor velen soms moeilijk of frustrerend.

Wieke Karsten geeft in In de muziek nieuwe ideeën over oefenen, het interpreteren van muziek en musiceren onder spanning. Als we bewuster leren studeren, krijgen we meer grip op ons leerproces, en dat zorgt voor meer speelplezier en een beter resultaat. Vanuit wetenschappelijke hoek – zoals de hersenwetenschappen – is hier al veel onderzoek naar gedaan, maar de uitkomsten dringen maar mondjesmaat door tot onze studeer- en leskamers. In de muziek biedt, met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, iedereen die muziek maakt of hierin geïnteresseerd is, ideeën voor het oefenen van muziek en het leren omgaan met podiumspanning.

Wieke Karsten is fluitiste en docente aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Nederlandse Fluit Academie. Zij ontwikkelde de methode ‘Musiceren, studeren en het brein’ en geeft hierover lezingen, workshops en cursussen in binnen- en buitenland.

In de muziek.
Over musiceren, studeren en het brein
Wieke Karsten
27 augustus 2019
Paperback met flappen
232 pagina’s, full-color
ISBN 978 94 6372 303 9
€24,95

Gepubliceerd: 07 SEP 2019 - 18:24
Laatste update: 07 SEP 2019 - 18:28