'In iedere vereniging liggen ensembles voor het oprapen'

'In iedere vereniging liggen ensembles voor het oprapen'

De werelden van de blaasmuziek en de klassieke muziek lopen binnen het muzikale landschap grotendeels langs elkaar heen. Rietensemble Calefax wil met een coachingstraject de beide domeinen dichter bij elkaar brengen. Want amateurmuziekverenigingen zijn zich vaak onvoldoende bewust van de onbegrensde mogelijkheden die ensemblespel binnen hun vereniging biedt.

Binnen iedere vereniging liggen ensembles zomaar voor het oprapen. Van saxofoonkwartet tot klarinetchoir en van koperkwintet tot trombonetrio. Iedere vereniging herbergt meerdere ensembles waarmee kamermuziek gespeeld kan worden. Daarmee willen de musici van Calefax aan de slag. Met speciaal hiervoor geselecteerd en gearrangeerd repertoire wordt gewerkt aan een speelstijl die Calefax eigen is, het ongedirigeerd spelen, waarbij eigen initiatief en muzikaliteit, luisteren naar jezelf en elkaar, centraal staan.

In het (gedrukte) KNMO Klankwijzer Magazine, dat deze week is verschenen, staat een informatief artikel hierover. Vraag je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris om het Klankwijzer Magazine mee te nemen naar de repetitie.

Foto: Jochem Sanders

Sinds Klankwijzer actueel nieuws via allerlei digitale mediakanalen snel bij de lezer brengt, ligt in de gedrukte uitgave de focus op achtergrondverhalen, informatieve artikelen, good practices, exclusieve reportages en interviews met interessante personen. Interesse in een persoonlijk abonnement? Geef je dan op via redactie@klankwijzer.nl. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven).

Gepubliceerd: 20 DEC 2019 - 19:18