In oktober vlucht met Nederlandse instrumenten naar Oeganda

In oktober vlucht met Nederlandse instrumenten naar Oeganda

In het (gedrukte) magazine KNMO Klankwijzer van juni heb je kunnen lezen hoe Harry en Petra Wolters vanuit Nederland zich inzetten om oude instrumenten in te zamelen voor weeskinderen in Oeganda. De initiatiefnemers laten weten dat er naar aanleiding van dit artikel veel tweedehands instrumenten beschikbaar zijn gesteld. De planning is dat ze in oktober per vliegtuig naar Oeganda worden vervoerd. 

"Er zijn al heel wat tweedehands/oude instrumenten gedoneerd", zegt Harry Wolters. "Ook zijn er vijf sets uniformen toegezegd. De kosten van het transport zijn zo goed als geregeld. Met enkele Melicker muzikanten ga ik in augustus/september de instrumenten repareren, van koffers voorzien en verder klaarmaken voor vervoer.
Voor begin oktober is het vervoer naar Oeganda gepland."

Bent u de afgelopen jaren nog wel eens op uw zolder geweest? Alle in de vergetelheid geraakte blaas- (koper, saxofoon, klarinet, dwarsfluit) en slagwerkinstrumenten die graag weer bespeeld willen worden, kunnen in Oeganda rekenen op een liefdevol en intensief gebruik. Ook uniformen zijn welkom, evenals popinstrumentarium. Datzelfde geldt voor onderdelen zoals polsters, veren, viltjes, kussens, mondstukken, rietbinders en rieten. Bedrijven, stichtingen of particulieren die financieel willen bijdragen aan de kosten van het transport zijn eveneens welkom. Voor meer informatie of overleg over ophalen of brengen van instrumenten, kunt u contact opnemen met: Harry Wolters: e-mail: hwolters@planet.nl; tel.: 0475 - 53 45 45 of Petra Wolters: e-mail: wolterspetra@hotmail.com; tel.: 06 - 32 14 19 78.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 29 JUL 2019 - 20:47