Ingeborg Stijnen na elf jaar weg bij Phil van Sittard

Ingeborg Stijnen na elf jaar weg bij Phil van Sittard

Dirigent Ingeborg Stijnen neemt na elf jaar afscheid als dirigent van Philharmonie Sittard. Haar voorlopige opvolger is Bart Partouns.

“Na een jarenlange en zeer prettige samenwerking heeft dirigent Ingeborg Stijnen het harmonieorkest begin dit jaar geïnformeerd over haar keuze om de directie in de loop van 2020 te gaan overdragen”, zegt het bestuur van de Philharmonie in een persverklaring.

Voor haar opvolging heeft de Sittardse harmonie de afgelopen periode met enkele kandidaat-dirigenten gesproken. Daarbij is uit de bus gekomen dat Bart Partouns het orkest in projectvorm gaat voorbereiden op de concerten die in het voorjaar gepland staan, waaronder op Koningsdag en op 9 mei. Partouns neemt vanaf maart de repetities voor zijn rekening.

Na afloop van deze projectperiode zullen orkest en dirigent gezamenlijk evalueren of van beide kanten een langdurigere samenwerking aangegaan zal worden.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 FEB 2020 - 15:26
Laatste update: 25 FEB 2020 - 15:28