Innovatief project van LBM Jeugdorkest bij WMC 

Innovatief project van LBM Jeugdorkest bij WMC 

Komende zomer zal het LBM Jeugdorkest op één dag twee totaal verschillende optredens geven op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Het uit Limburgse jongeren bestaande orkest zal op vrijdag 15 juli praktijkorkest zijn voor de dirigentencursus, waarbij symfonische bewerkingen voor blaasorkest gespeeld worden. Daarnaast zal op diezelfde dag bij het Fringe festival van het WMC een optreden worden gegeven met Nederlandse muziekprijs-winnaar Dominique Vleeshouwers, Zwaan-winnaar Redouan “Redo” Ait Chitt en enkele breakdancers. Het heeft alle elementen in zich voor een bijzondere cross-over in de blaasmuziek en voor een interessant muzikaal experiment: Breakin' Harmony.

Speciaal voor het WMC zal het LBM Jeugdorkest in samenwerking met VLAMO Limburg uit Vlaanderen omgevormd worden tot een ‘groot-Limburgs’ jongerenorkest. Zo kunnen jeugdige muzikanten uit Nederlands- én Belgisch-Limburg deelnemen. Beide Limburgen, bekend om hun hoogstaande blaasorkesten, ontmoeten elkaar in één projectorkest. Het orkest is een harmonieorkest aangevuld met bugels en sopraansaxofoons en staat onder leiding van Bart Deckers. Muzikanten tussen 15 en 35 jaar die minimaal HaFa-C niveau of een middelbare graad muziekacademie hebben kunnen zich tot 15 mei aanmelden.

Meld je snel aan via https://www.lbmblaasmuziek.nl/lbm-jeugdorkest. 

Gepubliceerd: 16 APR 2022 - 13:49
Laatste update: 16 APR 2022 - 13:52