Inschrijving voor Betuwe Cup 2024 geopend

Inschrijving voor Betuwe Cup 2024 geopend

Na het succes van De Betuwe Cup 2014, 2015 en 2019, neemt muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen ook de organisatie van de editie 2024 voor haar rekening.

Het muziekfestival wordt gehouden op zaterdag 19 oktober in De Lingeborgh in Geldermalsen. Juryleden zijn Rob Goorhuis (foto) en Danny Oosterman.

De Betuwe Cup is van origine een concertwedstrijd voor HaFaBra-orkesten uit de Betuwe. Elk deelnemend orkest speelt twee muziekstukken, waarvan één stuk kritisch zal worden beoordeeld door de twee juryleden. De deelnemers bepalen zelf welke stukken ze willen uitvoeren. Orkesten die uitkomen in de 3e, 4e of 5e divisie mogen een programma spelen van maximaal 20 minuten. Orkesten in de 1e en 2e divisie krijgen maximaal 35 minuten speeltijd. Elk orkest speelt op zijn eigen niveau en ontvangt aan het einde van de dag een uitgebreid verslag met de bevindingen van de jury. Er wordt ingeschreven en gejureerd volgens het divisiestelsel van de KNMO. Het orkest met het hoogste aantal punten wint De Betuwe Cup.

Aanmelden kan vóór 15 april via debetuwecup@prinsesmarijke.nl 

Gepubliceerd: 02 FEB 2024 - 19:43