Inschrijving voor Bladel on Stage geopend

Inschrijving voor Bladel on Stage geopend

Op 14 en 15 januari 2023 organiseert de Koninklijke Harmonie L'Union uit Bladel onder de naam Bladel on Stage een laagdrempelig concours voor solisten en ensembles (ongeacht het niveau). Het toernooi wordt gehouden onder de regelgeving van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Sinds vorig jaar heeft het solistenconcours een nieuwe opzet. Het is een concours voor muzikanten die voor de lol gaan én voor muzikanten die voor de top gaan. Het uit te voeren werk is naar eigen keuze, elk muziekgenre is toegestaan zelfs een eigen gecomponeerd muziekstuk. Voor eventuele begeleiding mag gekozen worden uit iedere vorm van kunst: pianobegeleiding, gitaar, dans, andere muziekinstrumenten, het voorlezen van een gedicht enzovoort.

De deelnemers hebben dus veel vrijheid om hun eigen optreden vorm te geven. Dit geldt ook voor de beoordeling. Deze kan op twee manieren: door middel van punten of door middel van een verslag. Ongeacht de keuze van de beoordeling deelt de deskundige jury Golden Tickets uit. Het gewonnen Golden Ticket geeft recht op deelname aan BOS (“Brabant on Stage”), de nieuwe naam van de Brabantse Kampioenschappen. Daarna is doorstroming naar de Nederlandse Kampioenschappen van de KNMO mogelijk.

Het optreden vindt plaats in een gemoedelijke, informele, huiselijke sfeer. Een mogelijkheid voor muzikanten om in een ontspannen setting ervaring op te doen. We hopen dat veel deelnemers enthousiast aan de slag gaan voor een mooi muzikaal optreden.

Kijk voor meer informatie in inschrijven https://www.solistenconcoursbladel.nl 

Op de foto: Bladel on Stage brengt verschillende kunstvormen samen.

Foto©️: Kees Staps.

Gepubliceerd: 13 NOV 2022 - 22:43