Inschrijving voor De Fluitwedstrijd is geopend

Inschrijving voor De Fluitwedstrijd is geopend

De stichting Nationaal Fluit Concours houdt op 23 en 24 april De Fluitwedstrijd voor jongeren van 5 tot en met 18 jaar. Het evenement vindt plaats tijdens het Adams Flute Festival in Ittervoort.

Er wordt gewerkt in kleinere groepen, zodat niet iedereen tegelijkertijd aanwezig is.
Je kunt meedoen aan de fluitwedstrijd.nl als je op de datum van de wedstrijd in één van de leeftijdscategorieën valt: 5 t/m 9 jaar; 10 t/m 13 jaar; 14 t/m 18 jaar.
De fluitwedstrijd.nl is een regionaal initiatief voor amateurs uit de Benelux en de grensgebieden.
Tijdens de wedstrijd heb je 5 minuten de tijd om je favoriete muziekstuk te laten horen. Je wordt tevoren in groepjes ingedeeld zodat je weet hoe laat je mag spelen.

De pianisten Mariken Zandvliet en Peter-Jan Verhoyen tekenen voor de begeleiding op piano. Vooraf even oefenen is mogelijk. Je mag ook een eigen pianist meenemen of solo spelen, maar begeleiding door cd mag niet.

Vergeet niet de bladmuziek voor de pianist op te sturen wanneer je je aanmeldt. Je mag tijdens de wedstrijd alleen kopieën gebruiken als je ook de originele bladmuziek bij je hebt.

Alleen als je dwarsfluit speelt mag je meedoen. Uiteraard mag dat ook piccolo, altfluit of een andere grote dwarsfluit zijn. Ook een gemengd ensemble is toegestaan zolang de dwarsfluit maar een belangrijke rol heeft.

Je kunt je tot 3 weken voor de wedstrijddatum online opgeven via www.defluitwedstrijd.nl.  Bij veel aanmeldingen stopt de inschrijftermijn eerder. Het online formulier is dan niet meer beschikbaar op de website.

Je inschrijfgeld is € 30,- per deelname. In april geldt echter een korting en hoef je maar € 10,- te betalen. Bij opgave maak je dit over op NL22 RABO 0323 9354 27 t.n.v. Stichting Nationaal Fluitconcours o.v.v. je naam en de datum van de wedstrijd.
Het inschrijfgeld moet tevoren betaald zijn en kan niet teruggegeven worden als je niet meedoet.

Behalve deelname aan de wedstrijd kun je ook via het festivals aanmelden voor een leuke workshop waarin je een paar andere deelnemers leert kennen.

In elke leeftijdscategorie wint iedereen een 1e, 2e of 3e prijs. Hiervoor gebruiken we een puntensysteem van 0 tot 100:
> 60 tot 70 punten: 3e prijs
> 70 tot 80 punten: 2e prijs
> 80 tot 90 punten: 1e prijs
> 90 tot 100 punten: 1e prijs met lof

De jury laat je per groepje deelnemers graag weten wat je al goed doet en wat je nog kunt verbeteren. Ze houden daarbij uiteraard rekening met je leeftijd en je speelervaring. Over de toekenning van de punten mogen zij echter níets zeggen.
De juryleden zijn:
zaterdag 23 april: Egbert-Jan Louwerse, Rogier de Pijper, Coralien Vierstra
zondag 24 april: Astrid Gallez, Francien Post, Robert Pot

Iedere deelnemers krijgt een leuk aandenken aan deze dag en ontvangt achteraf een certificaat per mail.

Gepubliceerd: 14 FEB 2022 - 12:57