Inschrijving voor Dutch Bass Trombone Open van start

Inschrijving voor Dutch Bass Trombone Open van start

Wat als een grapje begon in 2006 tussen een paar bastrombonevrienden is uitgegroeid tot het enige exclusieve bastrombone-evenement in de wereld. Dit jaar vindt op 11, 12 en 13 september de 8ste editie plaats van het Dutch Bass Trombone Open.

Het Dutch Bass Trombone Open(dbto) is een ontmoetingsplek waar bastrombonisten vanuit de hele wereld bijeen komen. Meer dan 250 bastrombonisten bezochten dit evenement, zowel dames en heren, met meer dan 20 verschillende nationaliteiten.

Het dbto is geen wedstrijd en is toegankelijk voor alle niveau’s en leeftijden. De jongste deelnemer was 16 en de oudste 75. Tijdens dit driedaagse evenement worden de deelnemers gemotiveerd door een docententeam van wereldklasse. Vele bekende bastrombonisten hebben als docent hun medewerking verleent aan het dbto. Zoals Brandt Attema (voormalig Radio Philharmonisch Orkest), Martin van den Berg, (Metropole Orkest), Jos Jansen (voormalig Marinierskapel der Koninklijke Marine), Douglas Yeo (voormalig Boston Symphony orchestra), de Hollywood studio basstrombonisten Bill Reichenbach en Phil Teel, Charlie Vernon (Chicago Symphony Orchestra), Ben van Dijk e.a..

Ben van Dijk (Rotterdam Philharmonisch) is de Artist in Residence en zal ook dit jaar samen met Tomer Maschkowski (Deutsches Symphonie Orchester Berlin) en Craig Cosnell(Los Angeles Freelancer) het docententeam vormen.

Tijdens dit geheel verzorgde weekend, wordt geslapen, gegeten en muziek gemaakt op één locatie. Dit jaar is wederom gekozen voor het Akoesticum in Ede.

Het Dutch Bass Trombone Open is voor iedere bastrombonist het evenement waar je minstens één keer bij moet zijn geweest.
Meer informatie vind je op de website(inschrijven) en dagelijkse updates op de Facebookpaginaa: www.dbto.nl en www.facebook.com/dbto.nl

"No tenor trombones will be used, permitted, harmed or damaged in any way during this event!"

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 JAN 2020 - 08:59