Inschrijving voor Dyn Poadium van start

Inschrijving voor Dyn Poadium van start

Kunstencentrum Atrium en Femuza (de overkoepelende organisatie voor muziek- en zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân) organiseren zaterdag 22 april de derde editie van Dyn Poadium.

Het jaarlijkse solistenconcours van de gemeente Súdwest-Fryslân vindt plaats in de de Noorderkerkzaal van Kunstencentrum Atrium.

Muzikanten kunnen zich tot zaterdag 25 maart opgeven voor een van de drie categorieën: Parade (beginners), Festival (vanaf A-diploma muziekschool) en Concours (met jury en prijzen).

Het solistenconcours wordt al meer dan vijftig jaar georganiseerd door Femuza (Federatie van Muziek en Zang). Traditiegetrouw doen er veel Atrium-leerlingen aan mee. Sinds 2021 is het evenement een coproductie met het kunstencentrum. Het concours kreeg tegelijk een andere naam en een nieuwe opzet.

Drie categorieën
Beginnende muzikanten doen mee aan de Parade en geven een kort optreden. De categorie Festival is voor muzikanten vanaf het A-diploma van een muziekschool. Zij spelen een solo- of ensemblestuk met begeleiding van een audio-opname en krijgen een verslag van de jury. De muzikanten die voor de punten en de prijzen gaan, komen uit bij het Concours. Het gaat onder meer om kandidaten voor het D-diploma, het hoogste muziekexamen op een muziekschool. Zij worden door een jury beoordeeld. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde.
Aanmelden voor Dyn Poadium 2023 kan tot zaterdag 25 maart via www.femuza.nl. 

Foto©️: Femuza

Gepubliceerd: 09 MAA 2023 - 15:52