Inschrijving voor Jeugd Orkesten Festival Leeuwarden open

Inschrijving voor Jeugd Orkesten Festival Leeuwarden open

Stichting Jeugd Orkesten Festival organiseert zaterdag 17 juni, inmiddels weer in eigen beheer, de 51e editie van dit noordelijke festival. De inschrijving is inmiddels geopend. 

Het 51e Jeugd Orkesten Festival vindt zoals gewoonlijk plaats in De Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De juryleden zijn Ivo Kouwenhoven en Marieke van Ruitenbeek. De presentatie is wederom in handen van Anna Marieke Zijlstra.

Er is dit jaar geen thema, zodat de deelnemers hun fantasie de vrije loop kunnen laten om het publiek te verrassen met een leuk programma, waarbij speelplezier altijd voorop staat. Beginnende orkesten krijgen tien minuten inspeeltijd en vijftien minuten optreden, waar gevorderden vijftien minuten inspelen en twintig minuten optreden hebben.

Elk optreden wordt door de vakjury beoordeeld en de eerste drie orkesten van elke groep verdienen een trofee. Daarnaast maakt elk orkest kans twee andere (groeps)prijzen te winnen: de solistenprijs, voor de beste solo, en de Folkert Fennemaprijs, voor het meest inspirerende orkest. Bij de Folkert Fennemaprijs wordt vooral gelet op originaliteit, hoe het programma gepresenteerd wordt (entertainment) én de inbreng van de jeugd zelf.

Er is voor elk orkest de gelegenheid zichzelf te presenteren, bijvoorbeeld via een beamer, en dat bevelen we dan ook van harte aan. De deelnamekosten bedragen 100 euro in totaal. Dit fantastische festival mag je absoluut niet missen, dus meld je nu aan. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

Informatie en aanmelden: info@jeugdorkestenfestival.nl 

Foto©️: Jelle Zijlstra

 

Gepubliceerd: 08 MAA 2023 - 09:45
Laatste update: 08 MAA 2023 - 09:53