Inschrijving voor VLAMO Mars- en Showwedstrijd geopend

Inschrijving voor VLAMO Mars- en Showwedstrijd geopend

Op zondag 20 oktober 2024 verwelkomen we showkorpsen en marcherende percussie-ensembles op de VLAMO Mars- en Showwedstrijden. Evenementenhal De Schelp in Wevelgem zet haar deuren wagenwijd open en heeft alles in huis om het deelnemers naar hun zin te maken.

Deelnemende verenigingen krijgen een doel om te repeteren, een podium om te performen en een artistieke ontmoetingsplaats. Deelnemen kan met een toonmoment of in competitie. Met dit event wil VLAMO showkorpsen ruimte geven om zich met elkaar te meten, met het oog op kwaliteitsverbetering. Deelnemers laten hun showproductie toetsen door een internationale jury, om met hun bevindingen en suggesties verder te werken aan de kwaliteit van hun muziek en show (visuele elementen, effect).

Showkorpsen kunnen deelnemen in de Cadet Class, Star Division of Championship Division. VLAMO zorgt telkens voor een verplaatsingsvergoeding. Daarnaast voorziet VLAMO geldprijzen voor de eerste per klasse. Het korps met de hoogste score in Championship Division ontvangt een aanmoedigingstoelage om deel te nemen aan een internationale wedstrijd. Ook korpsen buiten Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen binnen competitie deelnemen. Deelnemen kan ook buiten competitie (in exhibition). Hierbij ontvangt het korps ingesproken tips en suggesties, maar geen scores. Inschrijven kan tot 25 augustus via het online inschrijvingsformulier op www.vlamo.be/mars-en-showwedstrijden.  Voor vragen kun je terecht op drupershopi@vlamo.be. 

Gepubliceerd: 20 APR 2024 - 16:08