Inschrijving voor Slag om Ammerooie geopend

Inschrijving voor Slag om Ammerooie geopend

Fanfare St. Caecilia uit Ammerzoden houdt zondag 30 oktober de vierde editie van De Slag om Ommerooie, een beoordelingsfestival voor zowel slagwerkgroepen bestaande uit gevorderde als beginnende muzikanten.

Algemeen
De Slag om Ammerooie is bedoeld voor slagwerkgroepen van harmonieën, fanfares of brassbands. Allerlei soorten slagwerkgroepen zijn welkom: van ongestemd tot melodisch en van steelband tot drumband. De slagwerkgroepen worden beoordeeld door een deskundige jury.

In totaal kunnen maximaal 10 slagwerkgroepen deelnemen. Elke slagwerkgroep krijgt een certificaat en juryrapport.

Programmakeuze
Het staat het orkest vrij de te spelen werken te kiezen. Één van de te spelen werken zal beoordeeld worden. Ook is het orkest vrij een extra creatieve invulling aan het programma te geven (door middel van bijvoorbeeld zang of andere showelementen). Als hiervoor gekozen wordt, gelieve daarover contact op te nemen met de festivalsecretaris. Het te spelen programma dient ongeveer 20 minuten te duren.

Beoordeling
De jury zal bestaan uit één of meerdere vakkundige personen uit de hafabra-wereld. Zij zullen het te beoordelen werk van commentaar voorzien. Het festival is geschikt voor alle soorten slagwerkers: van beginnelingen tot gevorderden.

Primair zal het orkest op de volgende rubrieken beoordeeld worden: klankverhouding, techniek, frasering, klankgehalte, articulatie, ritmiek, samenspel, tempi, dynamiek & nuancering en muzikale uitvoering. Totaal zijn 100 punten te behalen. Tegen de uitslag kan niet in beroep worden gegaan. De slagwerkgroep met het hoogste aantal punten wint De Gerben de Spar-bokaal. Daarnaast wordt er een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs gaat naar het orkest met het meest bijzondere optreden. Dat kan op het gebied zijn van creativiteit in optreden en/of muzikale potentie.

Praktische zaken
Het festival vindt plaats in de accommodatie van Fanfare Sint Caecilia: ‘de Heerlijkheid’ aan de Hoge Weiden 16 te Ammerzoden.

Elk orkest krijgt een begeleider toegewezen. De muzikanten dienen zelf voor een muziekstandaard te zorgen. Wat het slagwerk betreft dient dit gedurende het festival zelf aan- en afgevoerd te worden. Daarbij zal ondersteuning zijn vanuit de organisatie.

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt € 95,00. Kijk voor meer informatie HIER of neem per e-mail contact opmet de organisatie per e-mail via festivalweekend@stcaecilia-ammerzoden.nl.

Gepubliceerd: 17 JUN 2022 - 10:52
Laatste update: 17 JUN 2022 - 10:56