Inspireren door er toe te doen

Inspireren door er toe te doen

Door elkaar te inspireren wordt de sector verrijkt en helemaal als je daardoor er toe doet als muziekvereniging….je bent relevant voor de samenleving. Op zaterdag 11 maart wordt in Leeuwarden een inspirerende en informatieve bijeenkomst georganiseerd voor een breed pallet aan verenigingen.

Het doel is om elkaar te inspireren met de mooie voorbeelden die deze sessie voorbijkomen maar ook door het delen van kennis. De onderwerpen zijn op hun beurt een bron van inspiratie en kunnen je vereniging wellicht weer verder helpen of op een idee brengen. Vanuit Music Unlimited wordt deze sessie dan ook georganiseerd met een aantal thema’s die voortkomen uit de praktijk.

En toen blokkeerde het even
Als er iets een voorbeeld is van het verrijken van onze sector dan is dat zeker het project Music Unlimited dat als doel heeft mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te geven om muziek te maken of te dansen (en color guard) bij een reguliere muziekvereniging buiten de muren van hun instelling of hun huis.
Het werken met mensen met een beperking geeft ontzettend veel voldoening. Dat hoor je van alle verenigingen die hier inmiddels mee bezig zijn. Maar het kan ook zeker wat uitdagende momenten hebben, bijvoorbeeld als het bij een lid even niet gaat zoals je had gehoopt en het lid letterlijk ‘blokkeert’.
Wendy Brouwer, zorgprofessional bij Stichting Philadelphia Zorg, neemt jullie mee in het "werken met mensen met een beperking". Wanneer het even mis gaat, wat te doen? Dit is een heel praktisch ingestoken verhaal, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om de voorbeelden van situaties uit de vereniging op tafel te leggen en zeker ook als daar oplossingen tussen zitten.

Waarom slagwerk (en specifiek drummen) zo goed is voor ieder mens?
Jitske Draijer is neurologisch muziektherapeut en SI-specialist bij stichting Philadelphia Zorg en neemt je mee in het antwoord en de onderbouwing van deze vraag. Na deze sessie kijk je nooit weer hetzelfde naar slagwerkers. Ook voor niet-slagwerkers trouwens een razend interessant onderwerp.

Fuseren? Ja!
Louise Knol is voorzitter van fusievereniging Door Samenwerking Groot (DSG) Waadhoeke en neemt de luisteraar mee in het fusietraject van DSG. Wat kun je doen als je je zorgen maakt over de toekomst van de vereniging? Ga je gewoon door met wat je altijd al deed? Wacht je (tegen beter weten in) op betere tijden? Of zoek je oplossingen? Bijvoorbeeld door samenwerking met anderen?
DSG is daar een mooi voorbeeld van. Naast een mooie drumfanfare bestaat de vereniging uit maar liefst 6 color guardgroepen die allemaal uitkomen bij CGN en een aantal twirlgroepen.

Kom Op….Groei en Bloei!
Richard Kampstra, wie kent de voormalig slagwerkinstructeur van Advendo Sneek niet.
De muziekvereniging kan anno 2023 heel relevant zijn, maar waarom blijkt dat vaak zo lastig? Hoe kun je je waarde en relevantie vergroten waardoor je vereniging meer gezien en (h)erkend wordt? Hoe kijk jij naar je vereniging en klopt dat beeld met hoe de samenleving jou ziet? Inclusief een korte zelfscan.

Om de bijeenkomst zo laagdrempelig mogelijk te maken, wordt deze gratis aangeboden door de samenwerking tussen de OMF, CGN en Stichting Philadelphia Zorg en zal worden gemodereerd door Jelle Roeper, projectleider Music Unlimited.

Inspiratiebijeenkomst Music Unlimited | zaterdag 11 maart, 13.00 - 15.30 uur |zalencomplex Zaalenzo, Kalverdijkje 77c, 8924 JJ Leeuwarden | Aanmelden: info@colorguard.org 


Wedstrijd CGN
Op dezelfde dag en letterlijk naast het zalencomplex wordt in Sportcentrum het Kalverdijkje een wedstrijd van CGN gehouden waar op die dag ruim 50 groepen met elkaar de competitie aangaan op het gebied van Color Guard, Indoor Percussion, Indoor Winds en de Drum Challenge. Tevens vindt er een optreden plaats van Advendo Slag & Vlag uit Sneek. De wedstrijd start om 13.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Voor de deelnemers aan de bijeenkomst is het mogelijk om aansluitend met korting deze wedstrijd van CGN te bezoeken. Dan ben je ruim op tijd om het optreden van Advendo Slag & Vlag te zien maar ook nog ruim 30 andere optredens. De betaling aan de kassa van de wedstrijd kan alleen via pin. Inschrijven: info@colorguard.org 

Op de foto: Fusievereniging Door Samenwerking Groot (DSG) Waadhoeke.

Foto©️: Goffe Jensma/Facebook DSG

Gepubliceerd: 28 FEB 2023 - 16:11
Laatste update: 07 MAA 2023 - 09:06