Inspirerende ledenwerfcampagne: speurtocht langs de muziekinstrumenten

Inspirerende ledenwerfcampagne: speurtocht langs de muziekinstrumenten

Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepelen, kan ook de ledenwerving weer opgestart worden. Wie in de kijker wil komen bij potentiële leden, doet er goed aan om zich op een originele manier te presenteren. De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden heeft daar een leuk concept voor bedacht.

De vereniging heeft in de aanloop naar de open dag op 10 juli een serie videoclips opgenomen waarin docenten en muzikanten de diverse instrumenten van het orkest voorstellen. Na iedere presentatie volgt een puzzelvraag die betrekking heeft op het instrument dat in het betreffende filmpje voorbij is gekomen. Het antwoord vormt een letter in de oplossing van een woordpuzzel.

KLIK HIER om de actie van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden te bekijken. Wellicht inspireert deze muzikale speurtocht ook andere verenigingen om een in het oog springende ledenwerfcampagne op touw te zetten.

Foto: Still video KOH

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 JUN 2021 - 16:06