Interessante sessies tijdens Full Size Conducting

Interessante sessies tijdens Full Size Conducting

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de werkorkesten die van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 januari 2023 medewerking verlenen aan het jaarlijks terugkerende HaFaBra-directieproject Full Size Conducting op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

(Advertorial)

Studenten van de vakopleiding HaFaBra-Directie van het Prins Claus Conservatorium werken tijdens een vierdaags programma met gerenommeerde orkesten, (gast)docenten en solisten. Er worden lezingen, masterclasses en workshops gegeven. Toehoorders zijn van harte welkom.

Leiderschap
Naast de masterclasses door gastdocenten in samenwerking met verschillende orkesten wordt er op vrijdag 27 januari een lezing gegeven over effectief artistiek leiderschap door Martijn C. Veenstra en Elisabeth Hopman van C Major Creative Productions. Aansluitend verzorgen zij een workshop over het creëren van je eigen succesvolle muziekproject. Op dezelfde middag is er het Dirigentencafé met als onderwerp ‘De dirigent van de toekomst’. Cultuurverbinders HaFaBra van Keunstwurk, Miriam Stoffelsma en Wilbert Zwier, gaan tijdens dit Dirigentencafé in gesprek over deze vragen.

Docenten
De deelnemende projectorkesten zijn Soli Brass Leeuwarden, Marinierskapel der Koninklijke Marine, CMV Oranje Grootegast en het Drents Jeugdorkest. De directieworkshops staan onder leiding van de (gast)docenten Tijmen Botma en Klaas van der Woude (Prins Claus Conservatorium), Frans-Aert Burghgraef, Anne van den Berg en Jan Werkman. Gastsprekers zijn Martijn C. Veenstra & Elisabeth Hopman (C Major Creative Productions) en Wilbert Zwier & Miriam Stoffelsma (Keunstwurk).

Van dag tot dag
Het volledige programma van dag tot dag is als volgt.
Woensdag 25 januari
19.30 - 22.00: Masterclass door Anne van den Berg met brassband Soli Brass Leeuwarden.

Donderdag 26 januari
09.30 - 14.30: Masterclass door Frans-Aert Burghgraef met Marinierskapel der Koninklijke Marine en Robbert Vos (euphonium) als solist.
15.00: Presentatie Masterclass.

Vrijdag 27 januari
13.30 - 15.00: Lezing en interactieve workshop door Martijn C. Veenstra en Elisabeth Hopman van C Major Creative Productions.
Lezing: Zeven eigenschappen voor effectief artistiek leiderschap. Welke eigenschappen typeren effectief leiderschap? En hoe vertalen we de zeven eigenschappen naar de praktijk van de dirigent en artistiek leider.
Workshop: Bouw je eigen droomproject! Altijd al gedroomd van succes als dirigent/artistiek leider? Hoe ziet jouw droomconcert er uit? Creëer je eigen succesvolle muziekproject.
15.30 - 17.00: Dirigentencafé: de dirigent van de toekomst door Wilbert Zwier en Miriam Stoffelsma van Keunstwurk. Welke rol vervult de dirigent van nu binnen de vereniging? Is hierin een verandering gaande? Hoe ziet de dirigent van de toekomst er uit en hoe vinden we die?
19.45: Masterclass Jan Werkman met CMV Oranje Grootegast.

Zaterdag 28 januari
10.00 - 15.00: Masterclass door Tijmen Botma & Klaas van der Woude met het Drents Jeugdorkest.

Meer informatie: www.hanze.nl/fullsize2023   
Locatie: Prins Claus Conservatorium, Meeuwerderweg 1, Groningen
Informatie: Loes van Ras, e-mail: l.e.m.van.ras@pl.hanze.nl, tel.: 050 595 49 87.
Actieve deelname is voorbehouden aan studenten van het Prins Claus Conservatorium. Toehoorders zijn van harte welkom.

Op de foto: Brassband Soli Brass Leeuwarden werkt mee aan het HaFaBra-directieproject Full Size Conducting op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Foto©️: Mitch de Pon/Facebook Soli Brass

Gepubliceerd: 17 JAN 2023 - 14:16
Laatste update: 19 JAN 2023 - 08:56