International Junior Clarinet Competition Tilburg

International Junior Clarinet Competition Tilburg

International Music Promotion vzw (IMP), een vereniging die de klarinet centraal stelt en vanuit dit standpunt een brede waaier aan projecten organiseert, houdt zaterdag 4 en zondag 5 april in Fontys Academy of Music and Performing Arts Tilburg een weekeind dat volop in het teken staat van de klarinet.

Op beide dagen is er een International Junior Clarinet Competition voor jonge klarinettisten tot 18 jaar. De deelnemers worden ingedeeld in drie categorieën: lagere graad ( tot 12 jaar), middelbare graad (tot 15 jaar) en hogere graad (tot 18 jaar). Alle kandidaten spelen één werk naar keuze dat beoordeeld wordt door een internationale jury.

Zondag 5 april is er een klarinetdag met workshops, clinics en optredens van topklarinettisten zoals Arek Adamski (Polen), Andrew Marriner (Groot Brittannië) Antonio Saiote ( Portugal), Antonio Tinelli (Italië), Piero Vincenti (Italië), Zhen Sun (China), de Nederlanders Henri Bok, Arjan Gaasbeek, Martien Maas, Jooske Van Andel en Lars Wouters Van Den Oudenweijer (foto) en de Belgen Geert Baeckelandt, Danny Corstjens, Raf De Keninck, Bart Lagacie en Yves Pieters. Verdere medewerking verleent het klarinetchoir The International Clarinets. IMP organiseert naast wedstrijden ook concerten. De artistiek directeur is klarinetvirtuoos Eddy Vanoosthuyse die de stuwende kracht is achter de organisatie.

Meer informatie: KLIK HIER

Foto: Website Lars Wouters Van Den Oudenweijer

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 FEB 2020 - 20:30
Laatste update: 14 FEB 2020 - 20:40