Invoering nieuw tarief Buma/Stemra opgeschort

Invoering nieuw tarief Buma/Stemra opgeschort

KNMO en Buma/Stemra zijn overeengekomen om de invoering van een nieuw tarief voor het gebruik van muziek op te schorten. 

Verenigingen die aangesloten zijn bij de KNMO maken gebruik van een collectieve regeling om te betalen voor het gebruik van de muziek die ze spelen. Deze auteursrechten worden via Buma/Stemra geïnd en doorbetaald aan de rechthebbenden (tekstschrijvers, componisten en muziekuitgevers).

Naar aanleiding van de coronacrisis zijn de KNMO en Buma/Stemra overeengekomen om de onderhandelingen over de invoering van een nieuw tarief met een jaar op te schorten. Zowel voor verenigingen als rechthebbenden heeft de crisis een grote impact en daarom is in goed overleg en met wederzijds begrip voor de situatie besloten om niet per 2021, maar per 2022 in drie jaar tijd tot invoering van het nieuwe tarief te komen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 DEC 2020 - 09:44