Is individuele muziekles toegestaan? KNMO wacht op antwoord OCW

Is individuele muziekles toegestaan? KNMO wacht op antwoord OCW

Er is veel verwarring over de vraag of in aansluiting op de versoepeling van de maatregelen voor het reguliere basisonderwijs ook individueel muziekonderwijs is toegestaan. De KNMO heeft hierover vandaag onderstaande verklaring uitgebracht.

Sinds de laatste persconferentie van Mark Rutte hebben diverse docenten contact opgenomen met het RIVM. Zij kregen in sommige gevallen te horen dat individuele muzieklessen doorgang kunnen vinden. Andere docenten hoorden weer dat het niet mag. Er zijn zelfs docenten die na een reactie van ons en anderen nog eens hebben teruggebeld, en dan weer als antwoord kregen dat het toch niet mag. Op sociale media circuleren verschillende berichten en we snappen dat dit heel vervelend en heel verwarrend is. We begrijpen ook heel goed dat iedereen in onze sector graag weer aan de slag wil.

Natuurlijk heeft de KNMO ook contact met het RIVM. Het RIVM heeft ons en ook andere cultuurpartners meerdere malen laten weten dat muziekonderwijs nog niet is toegestaan, in geen enkele vorm. Natuurlijk spannen wij ons in om muzieklessen, waar dat kan, zo snel mogelijk weer te hervatten. Dat is immers ook in het belang van onze (muziek)verenigingen, die hun leerlingen zo snel mogelijk weer aan de slag willen laten gaan. Cultuurconnectie heeft de vraag over individueel muziekonderwijs specifiek uitgezet bij het ministerie OCW. We hopen volgende week een antwoord te krijgen en we doen een dringend beroep op professionals in onze sector én op (muziek)verenigingen om tot die tijd geduld te hebben.

Daarnaast heeft de KNMO samen met andere cultuurpartners een beroep gedaan op gemeenten om voor sport- en cultuurverenigingen dezelfde regels te hanteren waar het gaat om buiten oefenen. De oproep aan de gemeenten kunt u HIER lezen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 APR 2020 - 15:41
Laatste update: 25 APR 2020 - 15:46