Italiaanse tragedie op Kerkraadse bodem

Italiaanse tragedie op Kerkraadse bodem

Harmonie St. Jozef Kaalheide presenteert op zaterdag 27 april wederom een bijzonder Oranjeconcert in Theater Kerkrade. Dit jaar staat het concert in het teken van Italië. Het land van muzikaal drama, hartstocht, liefde en dood.

Het orkest, dat sinds vorig jaar weer onder leiding staat van dirigent Björn Bus, heeft een zeer gevarieerd programma uitgekozen. Van een traditionele ouverture van Giuseppe Verdi, prachtige filmmuziek van Nino Rota en Ennio Morricone tot aan het muzikale verhaal van Othello, gebaseerd op een tragedie van William Shakespeare. Passione Italiana is een symfonisch spektakel van Italiaans drama.

SOLIST
Een bijzonder concert vraagt om een bijzondere solist. Orkest en dirigent zijn dan ook verheugd dat cellist Johan van Iersel zijn medewerking verleent aan dit concert. Sinds september 1997 is hij plaatsvervangend solocellist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij soleert regelmatig bij onder andere het Concertgebouworkest, het voormalige Radio Kamerorkest en het Residentie Orkest.

CASANOVA
Samen met het harmonieorkest concerteert hij in het celloconcert Casanova van Johan de Meij en in Angelo del Cielo van Puccini. Wat het extra bijzonder maakt is dat tijdens dit muziekwerk de Nederlandse filmpremière plaatsvindt van een nieuwe film: Casanova and The Three Graces. Deze korte film van 30 minuten is geïnspireerd op de 18e-eeuwse edelman en meesterverleider Giacomo Casanova. De film combineert dans en drama zonder dialoog voor het op Puccini-geïnspireerde celloconcert. Het resultaat grijpt terug op het tijdperk van de stomme film, toen pure beelden het verhaal aanstuurden. Zonder de afleiding van de dialoog kunnen kijkers zich concentreren op het prachtige landschap van Italië, de beweging van de lichamen van de dansers en de glorieuze muziek. De film heeft al erkenning gekregen tijdens vijf filmfestivals en won de Munich Short Film Awards 2023.

Praktisch
Oranjeconcert Passione Italiana | zaterdag 27 april, 20.00 uur | Parkstad Limburg Theater Kerkrade | kaarten: klik HIER.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 05 APR 2024 - 08:52
Laatste update: 24 APR 2024 - 10:45