Ivan Meylemans verrast door ontslag bij Schoonhoven

Ivan Meylemans verrast door ontslag bij Schoonhoven

Het besluit van Brass Band Schoonhoven om Ivan Meylemans te ontslaan als chef-dirigent van de A-band kwam voor de Belgische musicus als een verrassing. “Het was soms moeilijk om de agenda’s op elkaar af te stemmen, maar dat zie ik zelf niet als een reden om uit elkaar te gaan”, reageert Meylemans op het besluit.

 

Brass Band Schoonhoven maakte deze week bekend dat band en dirigent afscheid hebben genomen van elkaar. Volgens een verklaring van de band bleken de agenda's van Meylemans en het A-orkest van Brass Band Schoonhoven onvoldoende ruimte te bieden om de ambities van beide partijen te bewerkstelligen. Zowel Meylemans als BBS-A betreurt het einde van de samenwerking. “Het is jammer dat het zo ge gaan is. Ik had het zelf niet zien aankomen. Ontslagen worden is iets wat me niet vaak is overkomen. Het is voor mij een beslissing die niet fijn aanvoelt.”

Meylemans stond in Schoonhoven twee jaar op de bok als chef- en daarvoor enkele keren als gastdirigent. Onder zijn leiding won de band Survento Brass in 2016 en dit jaar nog de Dutch Open. Daarnaast veroverden ze samen tweemaal een derde plaats en een tweede plaats op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en een mooie vijfde plaats op Brass in Concert 2016. Meylemans denkt dat het uitblijven van kampioenstitels niet de reden is geweest voor het ontslag. “Met het optreden tijdens het laatste NBK was ik tevreden. Er waren volgens mij geen muzikale, maar praktische redenen voor het ontslag. Mijn agenda staat nu eenmaal niet veel flexibiliteit toe.”

Meylemans betreurt, maar respecteert het besluit. “Het is jammer. Schoonhoven is een topband. Dit besluit zal zowel mij als de band aan het denken zetten wat we beter hadden kunnen doen. Het is even schrikken maar toch kijk ik met veel plezier en gepaste trots terug op onze samenwerking.”

Gepubliceerd: 21 NOV 2018 - 14:20
Laatste update: 21 NOV 2018 - 15:07