Ivo Kouwenhoven in nieuw boek: “Als we ook eens intern durven kijken…”

Ivo Kouwenhoven in nieuw boek: “Als we ook eens intern durven kijken…”

Van opmaat tot slotakkoord is de titel van het nieuwe boek van Ivo Kouwenhoven. Aan de hand van bijna 80 korte verhaaltjes geeft hij zijn visie op jeugdbeleid in een muziekvereniging.  Voor het voortijdig afhaken van jonge muzikanten worden vaak externe factoren worden aangevoerd. Voor een groot deel is dat ook waar. Maar volgens Kouwenhoven zou het geen kwaad kunnen als de muziekwereld ook eens intern naar oorzaken zou durven te kijken.

Ivo Kouwenhoven heeft door zijn brede kennis en jarenlange ervaring in het werken met kinderen een uitgesproken mening over jeugdbeleid. Hierover adviseert hij muziekverenigingen, schrijft hij columns en geeft hij lezingen bij muziekorganisaties in Nederland en België.

In zijn nieuwe boek legt hij verder zijn denk- en werkwijze uit bij het doceren van kinderen, het dirigeren van jeugdorkesten en het jureren van jeugdfestivals. “Bij alles wat ik doe, zet ik het kind centraal zodat zij kunnen schitteren. En dát is mijn missie!”

Prijs: 16,95. Bestellen kan via info@himalayamusic.nl 

(Advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 17 OKT 2021 - 16:11
Laatste update: 02 NOV 2021 - 09:56