JA! geeft jonge componisten een podium

JA! geeft jonge componisten een podium

Met het initiatief Project X geeft Jeugdfanfare Altena (JA!) drie jonge componisten de kans om hun talenten te tonen.

JA! heeft Martijn Oostra, Luuk Janssen en Martijn Rondel opdracht verstrekt om een werk van 5 tot 10 minuten te schrijven op het niveau van de derde/vierde divisie. Omdat de drie componisten alle drie een andere achtergrond hebben, maken de projectleden kennis met verschillende muziekstijlen.

Martijn Oostra is dirigent, componist, arrangeur en slagwerkdocent. Hij is vooral bekend in de slagwerkwereld, maar is ook dirigent van een harmonieorkest. Luuk Janssen is een beginnend componist/arrangeur en trombonist bij verschillende orkesten. Martijn Rondel is klarinettist, componist en maakt ook video's.

De drie componisten hebben hun werken samen met het orkest ingestudeerd. Hierdoor leren de projectleden omgaan met verschillende interpretaties van muziekstukken, verschillende dirigenten en ideeën.

Het project wordt zaterdag 25 maart om 19.30 uur afgesloten met het premièreconcert in ’t Rondeel in Woudrichem. Tijdens dit concert speelt JA! de nieuw gecomponeerde werken met daarvoor een openingswerk en aan het einde een stuk om het concert af te sluiten. Medewerking verleent Spotlight Jeugdorkest Dordrecht.

Gepubliceerd: 18 MAA 2023 - 11:19
Laatste update: 18 MAA 2023 - 11:22