Jaap Musschenga verruilt Gloria Deï voor De Bazuin

Jaap Musschenga verruilt Gloria Deï voor De Bazuin

Jaap Musschenga neemt afscheid als dirigent van brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos. Het bericht komt een dag nadat brassband De Bazuin uit Oenkerk bekendmaakte dat Jaap Musschenga Klaas van der Woude opvolgt als dirigent.

Brassband Gloria Deï meldt op zijn Facebookpagina dat er na vijf jaar een einde komt aan de samenwerking met Jaap Musschenga. Gloria Deï en De Bazuin repeteren beiden op de woensdagavond. Hierdoor is het voor Jaap niet meer mogelijk om dirigent te blijven van Gloria Deï.

Over zijn vertrek meldt de band:

“Jaap Musschenga werd in september 2016 aangesteld als dirigent van Gloria Deï. De band leerde Jaap kennen als een bekwame en gedreven dirigent. Zijn muzikale kwaliteiten sloten erg natuurlijk aan bij de band waardoor vrij snel een goede samenwerking ontstond.

De band kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Jaap. In de afgelopen jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band. Jaap was eveneens goed in staat samen te werken met de jeugdleden. Dit deed hij met veel enthousiasme en fanatisme.

Onder leiding van Jaap heeft de band bijzondere concerten mogen geven. Hierbij valt te denken aan een concert aan het water met ‘Feestband Exposure’, het kerstconcert met het Roder Jongenskoor en de verschillende voorjaarsconcerten. Hierbij liet Jaap blijken ook erg betrokken te zijn bij de dorpen Gerkesklooster-Stroobos.

Ook deed Gloria Deï onder leiding van Jaap mee aan verschillende wedstrijden en concoursen. De band heeft laten zien thuis te horen in de 2e divisie. Hoogtepunten waren een 1e plaats tijdens de Deutsche Brass Band Meisterschaften in 2018 met daaropvolgend een uitstapje naar de 1e divisie tijdens de Nederlands Brassband Kampioenschappen.”

Foto en tekst: Facebookpagina Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 APR 2021 - 09:29
Laatste update: 07 APR 2021 - 09:36