Jaap Musschenga volgt Klaas van der Woude op bij De Bazuin

Jaap Musschenga volgt Klaas van der Woude op bij De Bazuin

Jaap Musschenga volgt met ingang van komend seizoen Klaas van der Woude op als dirigent van brassband De Bazuin uit Oenkerk. 

Jaap is als gastdirigent al een aantal keren bij de kampioensdivisieband betrokken geweest en daardoor is hij geen onbekende voor de muzikanten. Zijn muzikale visie en vakmanschap als dirigent maken dat hij een uitstekende opvolger is voor de vertrekkende dirigent Klaas van der Woude.

Jaap Musschenga (1990) begon zijn muzikale carrière op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke fanfare van Ulrum. Aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen studeerde Jaap Hafabra-directie, tenor tuba en de master-opleiding Wind-Band-Conducting. Voor alle opleidingen slaagde hij ‘cum laude’.

In september 2015 won Jaap als eerste dirigent de VNO-NCW talent award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een talent uit Noord-Nederland die uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Naast een trofee en een oorkonde ontving Jaap een studiebeurs.

Op dit moment is Jaap als dirigent verbonden aan fanfare ‘Concordia’ uit Oldebroek, brassband ‘Gloria Deï’ uit Gerkesklooster en fanfare ‘Eendracht’ uit Eerbeek.

Klaas van der Woude (1954) kondigde enkele maanden geleden na een succesvolle samenwerking van 35 jaar zijn vertrek aan bij brassband De Bazuin Oenkerk. Hij leidde De Bazuin naar het hoogste amateurniveau in Nederland. Onder zijn leiding veroverde de band zes keer het Nederlands kampioenschap en titels bij de Swiss Open, Euro Brass en Survento. Een onbetwist hoogtepunt was het bereiken van de tweede plaats bij het Europees kampioenschap van 1999.

Foto: Website Jaap Musschenga

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 APR 2021 - 11:30
Laatste update: 05 APR 2021 - 11:44