Jan Cober komt met Banda Sinfónica Municipal de Madrid naar WMC

Jan Cober komt met Banda Sinfónica Municipal de Madrid naar WMC

Op maandag 11 juli staat de Banda Sinfónica Municipal de Madrid op het podium van het Wereld Muziek Concours (WMC) in de Rodahal in Kerkrade. Het orkest staat sinds 2019 onder leiding van de Limburgse chefdirigent Jan Cober en geldt als het meest prestigieuze harmonieorkest van Spanje. Kaarten zijn vanaf vandaag (14 april) verkrijgbaar via de website van het WMC.

De Banda Sinfónica Municipal de Madrid legt zich toe op authentieke Spaanse blaasmuziek en staat bekend om de wondermooie vertolking van symfonische transcripties en volksmuziek. Het orkest verzorgt in Kerkrade met honderd musici, zangers en dansers een galaconcert met onder meer traditionele Spaanse Zarzuelas en Pasodobles en grote symfonische transcripties.

Coryfee
"Dit is een unieke kans om een van de beste professionele harmonieorkesten uit Spanje live te zien spelen. Het orkest staat bekend om zijn specifieke, Spaanse symfonische klank," vertelt Björn Bus (Artistic Manager van WMC). "Dit orkest speelt vrijwel nooit buiten de Spaanse landsgrenzen. Bovendien is hun dirigent Jan Cober een WMC-coryfee. Hij heeft ontegenzeglijk een wezenlijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de blaasmuziek en van het Wereld Muziek Concours. Dat hij nu met Banda Sinfónica Municipal de Madrid naar WMC komt, is echt bijzonder.”

Op de foto: De Banda Sinfónica Municipal de Madrid trekt in de thuishaven Madrid constant volle zalen. 

Foto: BSMM

Gepubliceerd: 14 APR 2022 - 15:20
Laatste update: 14 APR 2022 - 15:26