Jan de Haan schrijft testpiece voor EBK-jeugd

Jan de Haan schrijft testpiece voor EBK-jeugd

Componist Jan de Haan is door de The European Brass Band Association uitgenodigd om voor de Europese Brassband Kampioenschappen 2020 in Litouwen het verplicht werk voor de Premier Youth Section te schrijven. Dat heeft de Europese brassbandorganisatie bekendgemaakt.

Het testpiece voor de Kampioensdivisie wordt geschreven door de Britse componist Philip Sparke. De Litouwse componisten Vaida BeinarienÄ— en Kazys DaugÄ—la schrijven nieuwe werken voor respectievelijk de Challenge Sectie en Development Youth Section.

De compositieopdrachten worden mede mogelijk gemaakt door het Litouwse Ministerie van Cultuur. De 43e Europese Brassband Kampioenschappen worden van 25 april tot 3 mei 2020 gehouden in de stad Palanga. Het is voor het eerst dat de titelstrijd plaatsvindt in een van de Baltische Staten.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

Gepubliceerd: 09 AUG 2019 - 12:48