Jan Van der Roost leidt Noord-Nederlandse play-in

Jan Van der Roost leidt Noord-Nederlandse play-in

Op zaterdag 7 december komt de Belgische componist Jan Van der Roost naar het Friese Oosterwolde om een play-in te leiden waarin zijn muziek centraal staat. De play-in is toegankelijk voor hafabramuzikanten van alle leeftijden vanaf B-niveau. De speeldag is een initiatief van Stichting Frysk Harmony Orkest in samenwerking met het Tribute Wind Orchestra. Het vormt tevens de kick-off van een groter muziekproject onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar.

Tijdens de play-in gaan de deelnemers onder andere aan de slag met Grimm’s Fairytale Forest, de instrumentale suite met melodieën uit het omvangrijke 11-delige zangspel Er was Eens voor orkest, koor, verteller en solisten. Dit grotere werk staat centraal in het aansluitend projectorkest, waarvoor hafabramuzikanten vanaf C-niveau zich kunnen aanmelden.

De play-in met Jan Van der Roost wordt gehouden bij Kunst & Coo in Oosterwolde (Fr.) van 10.00-17.00 uur en wordt rond 16.00 uur afgesloten met een gratis toegankelijke publiekspresentatie. Kosten voor deelname zijn 17,50 euro, scholieren en studenten betalen 15,00 euro. Plaatsing verloopt op volgorde van binnenkomst. De aanmelding verloopt via Buro Reprise, een mailtje aan info@buroreprise.nl volstaat. Alle informatie is te vinden op de Facebookpagina van Er was eens -muziekproject.

Foto: eigen foto Jan Van der Roost

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 14 OKT 2019 - 22:07
Laatste update: 17 OKT 2019 - 10:11