Jan Werkman interim-dirigent bij Oranje na afscheid van Pieter Bosma 

Jan Werkman interim-dirigent bij Oranje na afscheid van Pieter Bosma 

Zodra de repetities weer hervat worden, neemt Jan Werkman op interim basis het stokje over van Pieter Bosma als dirigent van CMV Oranje Grootegast.

Na een periode van twee jaar is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen het A-orkest van Oranje en dirigent Pieter Bosma. Orkest en dirigent zijn tot de conclusie gekomen dat de samenwerking niet heeft gebracht wat zij er twee jaar geleden mee voor ogen hadden. In goed overleg is daarom besloten de samenwerking te beëindigen. Het orkest bedankt Pieter Bosma voor zijn inzet tijdens de afgelopen twee jaar.

Op het moment dat de repetities weer worden hervat zal Jan Werkman het stokje overnemen. Werkman gaat in eerste instantie een project met Oranje leiden. Na afloop wordt bekeken of de samenwerking zal worden voortgezet.

Werkman is voor het orkest geen onbekende. Hij heeft diverse keren ingevallen, soms als muzikant, maar ook regelmatig als dirigent wanneer de vaste dirigent ziek of verhinderd was. Daarnaast heeft hij een aantal jaren de jeugdprojecten verzorgd die jaarlijks plaatsvinden op basisscholen in Grootegast.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 OKT 2020 - 20:04
Laatste update: 26 OKT 2020 - 19:19